Kisegítő eszközök

Blog

Nemzetközi autómentés Ausztria

Nemzetközi autómentés Ausztria területén

A nemzetközi autómentés Ausztria folyamata

Az utazás és a gépkocsihasználat nem ismer ország határokat, és olykor sajnos balesetek vagy műszaki hibák miatt külföldön is lehet szükségünk autómentésre. A nemzetközi autómentés egy olyan fontos szolgáltatás, amelynek célja a bajba jutott autósok segítése, a gépjárművek helyszíni szerelése, szervízbe juttatása, vagy hazaszállítása külföldről. A Frank nemzetközi autómentő szolgáltatásai közé tartozik az is, hogy szükség esetén helyettesítő járművet biztosítás.

Nemzetközi autómentés Ausztria

Autómentés folyamata Ausztria - A hívás és a kommunikáció

Amikor egy autós külföldön segítségre szorul, mert elromlott az autója, vagy balesetet szenvedett, az első lépés az, hogy felhívja a nemzetközi autómentő szolgáltatót. Fontos, hogy az autós részletesen elmagyarázza a problémát, és adja meg az autójának pontos helyzetét, koordinátákat. A szolgáltató munkatársai segítenek az ügyfélnek a szükséges információk összegyűjtésében, ilyenek lehetnek pl. hogy személyautóról vagy teher autóról van-e szó. A összeállt adatok alapján az autómentő szakértői eldöntik, hogy mi legyen a mentés folyamata és milyen eszközökkel, felszereléssel történjen.

Autómentés folyamata Ausztria - Gépjárműszállítás

Olyan esetekben, amikor az autó helyben nem javítható, akkor a nemzetközi autómentő szolgáltató a lehető legrövidebb időn belül gépjárműszállítót küld a helyszínre. A gépjárműszállító segítségével az autó elszállításra kerül egy autójavító műhelybe vagy más megfelelő helyszínre, adott esetben haza a saját országba. A szállítás folyamata különböző lehet attól függően, hogy mely régióban vagyunk, és hogy milyen speciális igények merülnek fel.

Nemzetközi autómentés Ausztria

Autómentés folyamata Ausztria - Nyelvismeret

Mielőtt útnak indulunk Ausztriába a saját autónkkal, érdemes felkészülni arra az esetre, ha bármi baj történne autónkkal, vagy balesetet szenvednénk. Tájékozódjunk akár az interneten, hogy a nemzetközi autómentési szolgáltatók milyen csomagokat kínálnak? Kössünk biztosítást, amely tartalmazza az autómentés költségeit, a gépjárműszállítást, és akár a helyettesítő jármű biztosítását is. Fontos ellenőrizni, hogy a kiválasztott autóbiztosítás tartalmazza-e a nemzetközi autómentés szolgáltatást.