Kisegítő eszközök

Blog

Cikk

Minden változik körülöttünk, a közlekedés kiemelten. Nem is olyan régen, még úgy indulhattunk útnak, hogy tudtuk, bárhol lerobbanunk az autónkkal a környék házaiból tuti előkerül egy éppen szükséges alkatrész és hozzá olyan ember, aki simán megoldja, hogy tovább roboghassunk. Autómentő? Talán nem is ismertük ezt a szót.

Aztán elkapott bennünket a változás lendülete. Új technikák és minimális emberi vezérlét igénylő professzionális járművek suhannak körülöttünk. Rengeteg és nagyon gyors autó. Megváltoztak az igények és a lehetőségek is, amik már nem a felkészültségünktől függő kihívásokkal szembesítenek.
Indulás előtt érdemes felkészülni váratlan eseményekre. Már nem elég félreállnunk, az út mellett megjavítani az autót, a jelenlegi forgalom mellett ezzel a saját testi épségünket is kockáztatjuk. Lezárni és otthagyni sem észszerű, hiszen nagy értékről van szó, ezért nyilván szeretnénk mielőbb biztonságban tudni. A legjobb megoldás az autómentő, mely elszállítja a helyszínről a kívánt helyre az autónkat. Sőt, ha autóbérlési lehetőséget is szolgáltat, akár a javítás végéig megoldott a mobilizációnk. Ehhez pedig elég egy telefonszám, amit érdemes az autóban tartani.

Mit tegyen, ha szembesül azzal, hogy nem tudja folytatni gépjárművével az útját?

  • kivinni az autót a forgalomból (akár tolva is)
  • áramtalanítani a járművet
  • lezárni
  • elhagyni a forgalmas útszakaszt biztonságos távolságba, pl. autópályán korláton kívülre
  • hívni az autómentőt

Mindenekelőtt maradjon nyugodt, hiszen a kapkodás, az úton való felesleges mozgás nem csak a saját épségünket veszélyezteti, hanem a mellettünk elhaladókat is váratlan reakciókra késztetik.

Jó utat és balesetmentes érkezést kívánunk!

Frank Autómentő, az Ön megbízható autómentője!